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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of Title 10, United
States Code, Section 1552.

A three—member panel of the Board for Correction of Naval
Records, sitting in executive session, considered your
application on 14 October 1999. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted of
your application, together with all material submitted in support
thereof, your naval record and applicable statutes, regulations
and policies.

After careful and conscientious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of probable material
error or injustice.

The Board found that you enlisted in the Marine Corps on 12
August 1981 for three years. The record reflects that at the
time of your enlistment you had completed initial active duty for
training in the Army National Guard from 23 May to 22 July 1975.
You were honorably discharged from the Marine Corps on
1 September 1981 by reason of unsuitability due to inaptitude.
The discharge processing documentation is not filed in your
record.

The Board could not determine from your application what
correction you were seeking. In a note attached to your
application you state “I am writing the Naval Board to change my
Marine Corps discharge from general to honorable. You also ask
about the GI benefits you were promised when you enlisted. The
Board noted that there appears to be no action for the Board to
take since your DD Form 214 indicates you were honorably
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discharged. Since you completed less than 180 days of active
service and were not separated by reason of disability, it
appears you are ineligible for any veterans benefits. However,
since entitlements for veterans benefits comes under the purview
of the Department of Veterans Affairs (DVA) and not this Board,
you should contact the DVA for determination of your eligibility.
Your contention that you were awarded the Good Conduct Medal in
recruit training is without merit. Eligibility for the Good
Conduct Medal requires three years of unblemished active service.
Your DD Form 214 does not indicate you were awarded the medal,
only that the eligibility period for medal commenced on date of
enlistment. The Board further noted that your record does not
contain the facts and circumstances surrounding your discharge.
Absent such evidence, a presumption exists that the action taken
by Navy to discharge you by. reason of unsuitability was
appropriate and proper. You have provided neither probative
evidence nor a convincing argument in support of your
application. Accordingly, your application has been denied. The
names and votes of the members of the panel will be furnished
upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such that
favorable action cannot be taken. You are entitled to have the
Board reconsider its decision upon submission of new and material
evidence or other matter not previously considered by the Board.
In this regard, it is important to keep in mind that a
presumption of regularity attaches to all official records.
Consequently, when applying for a correction of an official naval
record, the burden is on the applicant to demonstrate the
existence of probable material error or injustice.

Sincerely,

W. DEAN PFEIFFER
Executive Director
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